Priser

Vi bokar allt från enstaka timmar till hela helger och ibland hela veckor. Vi ser olika betalningsförmågor hos förenings/ungdomsaktiviteter resp. privata resp. kommersiella aktiviteter så priser varierar därför både uppåt och nedåt. 5 tjejer som dansar hiphop i strumpor kan vi närmast sponsra medan ett sällskap på 100 pers har andra resurser. Och det har betydelse om dessa 100 pers arrangerar fest med öl, vin och dj eller sitter och lyssnar på ett föredrag. Kolla med oss, vi vill att priset ska vara rätt för arrangemanget, därför står det ”riktpriser” här.

*

RIKTPRISER EXKL STÄD:

*

Nedervåning, stora salen med kök:

Långhelg fre-sön maj-augusti: 6000kr (typiskt bröllopsfest ca 80-100 pers)

Långhelg fre-sön sept-april: 4000kr (typiskt bröllopsfest eller annan större fest som ovan)

Lördag sept-april: Privat 1500kr (ca 50-100 pers, typiskt sittning, familjekalas), förening 1000kr (typiskt föreningsarrangemang, konsert, kurs, årsmöte). För festarrangemang räkna med ungefär +1000kr på priset då festarrangemang helt enkelt har större slitage.

Lördag maj-augusti: Som ovan men festarrangemang sommartid kostar mer eftersom detta är högsäsong och vi måste vikta priser över året. Runt 3500kr festarrangemang då (ca 50-100 pers).

Vardag/Söndag året runt: Privat 1000kr (ca 50-100 pers), förening 500kr (ca 50-100 pers), men samma här; festarrangemang drar upp priset, räkna med +1000kr ungefär

Timmar vardagar: 50-100 kr/tim beroende på vilken del av nedervåningen, upp till tre timmar, sedan debiteras för heldag. Helger och även vissa kvällar har vi svårare att boka in timmar för det tränger ut större bokningar. På kortare varsel kan vi boka sådant när vi vet hur schemat ser ut. Hör av er och fråga om dessa mindre bokningar, pris varierar med stor/liten grupp, förbrukningsmaterial, behövs service, utrustning, behöver vi städa osv.

Vi kan ibland öppna lokalen tidigare eller låta hyresgäster dröja kvar efter hyrestid för att tex. städa i lugn och ro men det beror helt på övriga bokningar. Ni kan inte boka en dag och sedan räkna med att kunna använda kvällen innan för möblering och liknande.

*

Övervåning / Källare:

Mindre föreningsmöten typiskt 150kr

Barnkalas (dvs. ett arrangemang för barn) 350kr

Heldag 500kr

*

Städning tillkommer:

Hyresgäst återställer alla grejer man använder, diskar, städar av bänkar, köksmaskiner osv. och grovsopar golv och tömmer sopor. Vi städar sen golven (med maskin) och toaletter, kostnad för detta 270 kr/tim. Vi uppskattar omfattningen av städ när ni beskriver ert arrangemang. Används inneskor, strumpor osv. vid föreningsaktiviteter och liknande så kan städkostnaden hållas nere.

Obs! Vi har inte personalresurser att städa upp efter fester, ordna med disk osv. De flesta lokala cafeer/restauranger har haft catering på gården så där kan finnas hjälp att hyra in. Vi städar enbart golv + toaletter för att få det skick vi vill ha.

/Alliansföreningen 2023